Blogi

 

Kiinteistöhuollon arkikuulumisia

Huomio, huomio. Teemme paloilmoitinkokeen. Hälytys ei aiheuta toimenpiteitä.” Ei siis hätää.
Kymijoen Hoiva ry:n kiinteistöhuolto on paikalla ja suorittamassa kuukausittaista paloilmoittimen toimintatestausta. Hetken kuluttua palokellot ujeltavat ja palo-ovet sulkeutuvat. Laite toimii, kuten sen pitääkin. Säännöllisillä laitteistotestauksilla varmistetaan, että yhteydet toimivat moitteettomasti hätäkeskuksen ja kiinteistöjemme välillä ja tositilanteen tullen laitteistot ovat toimintavarmoja.

Tässä siis me Kymijoen Hoiva ry:n kiinteistöhuollon hurmaavat työntekijät kiinteistönhoitaja Esa ja
tekninen isännöitsijä Tuuli.

Mitähän muuta kiinteistöhuolto oikein tekee?

Kiinteistöhuollossa huolehdimme, että Kymijoen Hoiva ry:n kaikissa seitsemässä kiinteistössä ja noin 180 asunnossa on perusasiat kunnossa ja mahdollisimman hyvä asua ja työskennellä. Pidämme huolen kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien toiminnasta ja rakennusten kunnosta. Lumityöt ja nurmikoiden leikkaukset on ulkoistettu urakoitsijalle, mutta lumituiskujen aikana olemme usein itse myös käsilumitöissä. Lisäksi huolehdimme mahdollisuuksien mukaan pihojen yleissiisteydestä ja viheralueiden puiden ja pensaiden leikkauksista. Virkeät asukkaamme myös ottavat kesäisin ison roolin pihatöissä, mistä olemmekin hyvin iloisia ja kiitollisia.

Pienessä organisaatiossa hyvät yhteistyö- ja urakoitsijaverkostot ovat myös elintärkeitä

Sähköasentaja Tuomo SP-Sähkötekniikasta tuntee kiinteistöjemme sähköjärjestelmät kuin omat taskunsa. Tullessaan asentamaan hellaa, käydään läpi muutkin häntä varten varatut työt. Kohta soittaa Petri LVI-Apu Kilpiseltä. Hänen kanssaan etsitään oikeita sulkuja vesikatkoa vaativan patterikorjauksen vuoksi. Näppärästi mies tekee sulut patterille. Seppo Ruohoniemi Oy:n ahkera porukka päristää kesäisin pihalla nurmenleikkuussa ja talvisin lumitöissä. Aina on Sepolla apua tarjolla, kun sitä tarvitaan. Timo Kodinremontit Laine & Suolasesta ilmoittelee kylpyhuoneen laatoituksen olevan valmis, melkein etuajassa! Akima Oy:n Marjolta sujuu tapetointi leikiten ja hyvää jälkeä tulee nopeasti. Työt sujuvat, kun luotettavat kumppanit ovat toimissa.

Arkipäivän askareet

Itse teemme paljon ihan arkipäivän askareita,
kuten lampunvaihtoja, lavuaaritukosten poistoa, kalustehuoltoa, saunojen lämmitystä, urakoitsijoiden avustamista, yleisen turvallisuuden tarkkailua jne.
Ja tietysti juhlapäivinä vedämme liput salkoihin!
Olemme aina valmiina palvelemaan asukkaitamme ja muita kiinteistöissämme työskenteleviä ja asioivia.
Kun meille soitetaan, että lavuaari on tukossa tai vessan lamppu on pimeänä, olemme hetken kuluttua
paikan päällä tilannetta selvittämässä.

Kiinteistöhuollossa jokainen päivä on erilainen. Vikailmoitukset ja akuutit asiat katkaisevat muut päivärutiinit ja viikkohuollot. Työnkuva on hyvin monipuolinen ja laaja, ja se lienee syynä siihen, että viihdymme työssämme hyvin. Olemme osa tätä työ- ja asumisyhteisöä ja
olemme toteuttamassa omalta osaltamme sitä, että asunnoissamme ja tehostetun palveluasumisen yksiköissämme on mahdollisimman hyvä asua, elää ja työskennellä.
Monesti työtehtävien lomassa tulee vaihdettua kuulumiset asukkaiden, omaisten, vierailijoiden ja henkilökunnan kanssa, ja joskus on tärkeää vain osata hetki olla
kuuntelevana korvana. Olemme usein ensimmäisenä havainnoimassa, että asukas
ei pärjää enää yksin vaan tarvitsee apua arkeensa.
Koemme erityisen tärkeäksi sen, että meitä olisi helppo lähestyä missä asiassa tahansa!

… ja päivän päätteeksi

Vessan lamppu palaa taas, lavuaarin pulputus on loppunut, urakoitsijatkin ovat saaneet työnsä avustuksellamme hoidettua. Esan ja Tuulin työpäivä päättyy. Kiinteistöhuolto palvelee kuitenkin kiinteistöjemme asukkaita, työntekijöitä ja muita käyttäjiä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. Akuutit tilanteet hoituvat edelleen, sillä päivystystä jatkavat KK-Kiinteistöpalvelun ystävälliset pojat.

Hymyillään kun tavataan!

15.8.2019 Tuuli ja Esa

 


Kesän vehreys Aalto-puistossa on huumaava: kesäsade nostaa kastepisarat ruohonkorsiin ja koivujen lehdet ovat puhjenneet täyteen loistoonsa. Värien heleys ja kukkien tuoksu tulevat jokaisen kulkijan syliin ja Luonto hellii meitä taas uuden kesän kauneudellaan.

Talon väki on liikunnallista ja aktiivista porukkaa, joille kaikenlaisen yhteisen mukavan järjestäminen on iso ilo. Väki lähtee liikkeelle ja osallistuu, tuo kaverinsakin mukanaan -ja tapahtumissamme on aina yhteisen tekemisen meininki. Luonto suorastaan kiskoo väen talviunestaan uuteen kesään ja tuo meille tuhat mahdollisuutta liikkumiseen ja yhteiseen iloon. Kesäsadekaan ei meitä haittaa, sillä pihamaan ollessa märkä voimme aina viettää yhteistä aikaa kauniissa ravintola Syreenissämme,
jonka suurista ikkunoista Aalto-puiston vehreys tulee eteemme.

Tiistaisen iltapäivän teemana oli ottaa uusi kesä yhdessä vastaan. Ja niinpä me teimmekin. Koko talo tuntui olevan liikkeellä hyväntuulisena ja tämä yhteinen positiivinen vire oli helppo jakaa yhdessä kaikkien kanssa.

Kuinka kiitollisia voimmekaan olla tästä kaikesta: asumis- ja työympäristön kauneudesta, uuteen kesään taas heräävästä luonnosta ja rantakoivun alla soivasta hanurimusiikista. Tästä ei kesätunnelma parane  -tervetuloa, uusi kesä!

Alla olevasta videosta näet hieman kevättanssiaisten tunnelmaa.

https://www.youtube.com/watch?v=wGeZ_vhzqE8

20.6.2019 Hoitotyön esimies  Marja-Terttu Riihelä

 


Tukipalvelut Kymijoen Hoiva ry:llä  –  kurkkaus siistijöiden päivään 2019

Blogisarjamme jatkuu nyt tukipalvelujen toiminnan esittelyyn. Blogimmehan on seurannut viime syksystä asti asukkaan palvelupolun varrella toimivia tahoja  –  mitä me täällä teemme ja miten.  Tämä blogisarja avaa joka kuukausi lukijalleen oven Kymijoen Hoiva ry:lle ja antaa mahdollisuuden tutustua asumisyksiköidemme arkipäivään ihan lähietäisyydeltä. Nyt vuorossa siis tukipalveluista siistijöiden työ.

Tukipalvelujen toiminta mahdollistaa meillä sen, että hoitajamme saavat rauhassa keskittyä heidän tärkeimpään perustehtäväänsä, asukkaidemme hoitotyöhön  –  mikä ei ilman toimivaa ja joustavaa tukipalvelujärjestelmää onnistuisi. Meillä Kymijoen Hoiva ry:llä on asumispalvelun elinkaareen suunniteltu ja rakennettu tukipalvelujärjestelmä, jonka toiminta saa isosti kiitosta kaikista asumisyksiköistämme ja henkilöstöltä. Keittiön toiminta löytyy  blogista 20.11.18 Minnan kirjoittamana  –  ja seuraavaksi kurkkaamme siistijöidemme työpäivään.

Aamun sarastaessa siistijämme saapuvat työpisteilleen ja huikkaavat hyvät huomenet muille aamuvirkuille. Siivousvaunujen laittaminen valmiiksi ja pyykinpesukoneiden käynnistys aloittavat normityöpäivän, joka toteutetaan hoivayksiköissä sekä kotisiivouksena. Asukkaiden vielä nukkuessa aamuvarhaisella siistijämme aloittavat siivoamalla yleiset tilat ja siirtyvät siitä sitten asukkaiden ollessa aamupalalla siivoamaan heidän huoneitaan.

Myös tukipalvelujen henkilöstön arvomaailma rakentuu Kymijoen Hoivan yhteisiin arvoihin  –  ja tämä näkyy siistijöidemme asenteessa työhönsä: astuessaan asukkaan huoneeseen siistijä menee aina toisen ihmisen kotiin. Siksi asukkaiden kohtaaminen arvostavasti, heidän toiveidensa kuunteleminen ja huomioiminen on arvopohjamme mukainen toimintapa meille kaikille. Ystävällinen hymy ja hyvänhuomenen toivotus aloittavat hyväntuulisen työpäivän siistijöillemme –  ja ne antavat asukkaillemme viestin siitä arvostuksesta, jota tunnemme astuessamme toisen ihmisen kotiin.

Mikä sitten saa jaksamaan raskaassa siistijän työssä vuodesta toiseen? Mikä on se voimanlähde, josta saa virtaa, työniloa ja jaksamista?

Siistijöidemme työssä vahvaksi voimavaraksi koetaan montakin asiaa: asukkaiden välitön positiivinen palaute siistijälle tämän astuessa hänen kotiinsa, iloinen tervehdys ja tunne siitä, että siistijä on aina odotettu vieras. Oman käden jälki näkyy tässä työssä heti, asunnon puhtaus ja raikas, siististi viikattu pyykki ilahduttavat sekä tekijäänsä että asukkaitamme. Asukkaiden tuttuus vuosien takaa mahdollistaa yhteisen huumorintajun syntymisen ja se tuo myös molemminpuolista iloa arkeen.  Työn monipuolisuus koetaan myös työnilona. Vuodenaikojen vaihtuminen tuo lisäksi mukanaan hyvin erilaisia tehtäviä: joulun alla vaikkapa kuusen asentamista paikoilleen ja jouluvalojen  virittelyä tunnelmaa tuomaan, kevätauringon herätessä talvihorroksestaan alkavat ikkunanpesut, jolloin aurinko pääsee puhtaista ikkunoista ilahduttamaan koko Kymijoen Hoiva ry:n väkeä. Siistijän työtä täällä meillä voisikin kuvata toimintamme palapelin palaksi, jota ilman koko toimivuus romahtaisi: siisti ja puhdas ympäristö on hyvä ja turvallinen asumis- ja työympäristö meille kaikille täällä Kymijoen Hoiva ry:llä. Iso kiitos mukaville, joustaville ja ahkerille siistijöillemme!

 

Rita Korpela

siivoustyön esimies

Kymijoen Hoiva ry.

Kuvassa vas. Rita, Ovinal, Laura, Tarja, Marjo ja Eija

 

Lue edelliset blogitekstit täältä:

15.3.2018 Marja-Terttu Riihelä, hoitotyön esimies, Rantakoti

26.4.2018 Marja-Terttu Riihelä, hoitotyön esimies, Rantakoti

15.6.2018 Emma Kujala, palveluohjaaja, Hyvinvointiasema Sarastus

6.8.2018 Mervi Kinnunen, kuntohoitaja

24.10.2018 Anu Pöllänen, toiminnanjohtaja

20.11.2018 Minna Mäkelä, ruokapalveluesimies

20.12.2018 Marja-Terttu Riihelä, hoitotyön esimies, Rantakoti

21.1.2019 Minna Kilkki, hallintosihteeri ja Pirjo Junkkari, henkilöstösihteeri

21.3.2019 Marja-Terttu Riihelä ja Auri Räsänen, hoitotyön esimiehet