Tehostettu palveluasuminen

Kymijoen Hoivalla on kaksi tehostetun palveluasumisen yksikkö; Anjalassa Iltarusko ja Inkeroisissa Rantakoti.

 

 

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, hymy, seisoo, lapsi, kukka, hattu, ulkoilma ja lähikuva

 

Tehostetun palveluasumisen yksiköt tarjoavat kodinomaisen ympäristön ja ympärivuorokautisen hoidon ja valvonnan asukkaille, joiden toimintakyky on selvästi alentunut. Tavoitteena on tukea asukkaan hyvää elämänlaatua, itsemääräämisoikeutta ja itsenäistä suoriutumista riippumatta hänen toimintakyvystään. Kaikkiin yksiköihin toimitetaan ateriat Kymijoen Hoivan omasta keittiöstä.

Hakemukset tehostettuun palveluasumiseen osoitetaan Kymsoten asiakasohjaajalle puh. 020 615 4392. Asiakkuus perustuu palvelutarpeen arviointiin, jonka perusteella tehdään päätös palvelun piiriin ottamisesta ja palveluista perittävistä asiakasmaksuista.

Vanhusten tehostettuun palveluasumiseen on mahdollista muuttaa asumaan tehostetun palveluasumisen palvelusetelillä, kysy lisää Kymsoten asiakasohjaajalta puh. 020 615 4392

Tehostetun palveluasumisen kustannukset koostuvat asukkaan Kymijoen Hoiva ry:lle maksamasta vuokrasta ja ateriapäivän hinnasta sekä Kymsotelle maksamasta hoitopäivämaksusta. Asukkaan on mahdollista hakea KELAlta vuokraan asumistukea ja hoitopäivämaksuun hoitotukea.