Tehostettu palveluasuminen

Kymijoen Hoivalla on kolme tehostetun palveluasumisen yksikkö; Anjalassa Iltarusko, Inkeroisissa Rantakoti ja Keltakankaalla Honkakoti.

HuonejanainenTehostetun palveluasumisen yksiköt tarjoavat kodinomaisen ympäristön ja ympärivuorokautisen hoidon ja valvonnan asukkaille, joiden toimintakyky on selvästi alentunut. Tavoitteena on tukea asukkaan hyvää elämänlaatua, itsemääräämisoikeutta ja itsenäistä suoriutumista riippumatta hänen toimintakyvystään. Kaikkiin yksiköihin toimitetaan ateriat Kymijoen Hoivan omasta keittiöstä.

Hakemukset tehostettuun palveluasumiseen osoitetaan Kouvolan kaupungin asumispalveluohjaajalle puh. 020 615 4392. Asukasvalinnat tekee vanhusten osalta vanhustyön yhteistyöryhmä ja kehitysvammaisten osalta kehitysvammajohtaja. Asiakkuus perustuu palvelutarpeen arviointiin, jonka perusteella tehdään päätös palvelun piiriin ottamisesta ja palveluista perittävistä asiakasmaksuista.

Vanhusten tehostettuun palveluasumiseen on mahdollista muuttaa asumaan tehostetun palveluasumisen palvelusetelillä, kysy lisää Kouvolan kaupungin asumispalveluohjaajalta puh. 020 615 4392

Tehostetun palveluasumisen kustannukset koostuvat asukkaan Kymijoen Hoiva ry:lle maksamasta vuokrasta ja ateriapäivän hinnasta sekä Kouvolan kaupungille maksamasta hoitopäivämaksusta. Asukkaan on mahdollista hakea KELAlta vuokraan asumistukea ja hoitopäivämaksuun hoitotukea.